Skriv en god jobansøgning til dit studiejob

Din jobansøgning afgør, hvorvidt jobbet bliver dit, så det er værd at gøre sig umage med. Men hvordan en ansøgning bliver betragtet som god, er ikke helt tilfældigt.

Gør din ansøgning relevant

Det vigtigste for din jobansøgning er at gøre den relevant. Arbejdsgiveren søger noget specifikt og en medarbejder, der vil være gavnlig for virksomheden, og derfor nytter det ikke noget at skrive en ansøgning på flere sider, hvor du kommer ind på alt om dig selv, for det har arbejdsgiveren ikke behov for at vide. Vedkommende skal blot vide, at du vil være god til det job, du søger. Sørg altså for at nævne hvilke af de kompetencer, der er relevante for jobbet, du besidder, og hvorfor dette gør dig til en god kandidat. Husk også på, at arbejdsgiveren sikkert skal læse en del ansøgninger, og at du derfor bør gøre din jobansøgning så kortfattet men præcis som overhovedet muligt, så der kun er plads til den relevante information.

Få din ansøgning til at skille sig ud

Du skal gå ud fra, at arbejdsgiveren modtager mange andre ansøgninger end din og derfor er nødt til at sortere nogle af dem fra. Dem, der ikke bliver sorteret fra, er dem, der skiller sig ud og er iøjefaldende. Derfor er det smart at sørge for, at din ansøgning på en eller anden måde ikke ligner alle de andres. Det kan du for eksempel sørge for ved at tilføje et billede af dig selv. Et billede er ikke kun med til at fange modtagerens opmærksomhed, men det viser også, hvem du er, og det gør din jobansøgning mere personlig. Alt dette er et stort plus.

Få et andet sæt øjne til at kigge på din ansøgning

Der er altid noget, man kan forbedre, når man skriver jobansøgninger, men det kan man ikke altid selv se. Derfor er det en rigtig god idé at få en god ven eller et familiemedlem til at læse ansøgningen igennem inden den sendes afsted. Vedkommende kan nemlig hjælpe dig med at udpege styrker og svagheder i din ansøgning, så du kan gøre den endnu bedre, før den bliver afsendt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.