Skriv et godt CV og forbedr dine chancer for at få jobbet

At være jobsøgende er hårdt arbejde, og at skaffe sig det perfekte job er næsten en umulig opgave. Der er mange ting, man kan gøre for at undgå at blive sorteret fra, før man får chancen for at komme til en samtale, og én af de ting er at være sikker på, at ens CV er helt perfekt. Hvis dit CV er lige, som det skal være, vil det være med til at forbedre dine chancer for at få det job, du søger.

Lav en oversigt over alle dine kompetencer og erfaringer

En god start, når man skal lave et CV, er at lave en samlet oversigt over ens erhvervserfaringer, samt beskrive hvilke faglige kompetencer man har fået fra de forskellige stillinger. Beskriv derudover også dine vigtigste personlige kompetencer, så arbejdsgiveren kan få en idé om, hvem du er som person. Sørg for at gennemgå CV’et ofte og holde det opdatere – også selvom du allerede er i job eller uddannelse – så du ikke glemmer noget hen ad vejen.

Indled CV’et med et kort resumé

Når en arbejdsgiver har til opgave at kigge rigtig mange CV’er igennem på én, kan det lidt hurtigt for at få sorteret de mindre gode fra. Derfor er det en god idé at starte dit CV ud med at skrive et kort resumé over din erhvervserfaring og uddannelse, så læseren kan få et overblik over, hvad han/hun kan forvente at læse i dit CV, og om din ansøgning er relevant for stillingen.

Match dit CV med den stilling du søger

Hvad arbejdsgiveren kigger efter, kommer helt an på, hvilken stilling man søger. Det er ikke sikkert, at den nye stilling du søger, leder efter en person med samme kompetencer, som den stilling du sidder i nu. Derfor er det en god idé at matche de faglige og personlige kompetencer i dit CV med det job, du søger, så kun det vigtigste er med. Husk dog at alt erhvervserfaring, uddannelse og kurser bør være med i ethvert CV lige meget hvad for en stilling, du søger.

Vær ærlig

Det er rigtig vigtigt at være ærlig i sit CV, således at du kan stå inde for alt, der er skrevet og forklare enhver ting nærmere, i tilfælde af at du skulle blive spurgt til en eventuel jobsamtale. Husk også på at arbejdsgiverne til enhver tid kan tjekke dine profiler på sociale medier, hvis de ønsker at tjekke dine informationer.

Sprog

Hvis du søger en stilling, der er slået op på engelsk, eller hvis arbejdspladsen udelukkende er engelsktalende, er det bedst også at lave en udgave af dit CV på engelsk. Sørg for altid at lave både selve ansøgningen og dit CV på samme sprog som det stillingen er slået op på.

Læs korrektur

Det er altid vigtigt at læse grundig korrektur på sine ansøgninger og sit CV. Det giver ikke et særlig godt billede af dig, hvis der kan blive fundet grammatiske fejl og stavefejl i dit CV. Start med at gøre det så godt du kan, og få så en anden til at læse dit CV igennem for at tjekke for fejl og formuleringer, der ikke giver mening.

Få professionel hjælp hvis det er nødvendigt

Der er rig mulighed for at få hjælp fra professionelle, når du sidder og skal søge et nyt job. Her vil du få en grundig guide i, hvad du skal gøre og ikke gøre, og hvad der kan optimere dine chancer for at få det job, du ønsker dig. Det er dog selvfølgelig ikke uden omkostninger, så hvis det er nødvendigt, kan du tage finde et lån, der passer til dig hos låneguiden.eu. At tage et lån for at få professionel hjælp til jobansøgning vil helt sikkert være det hele værd i fremtiden, når du lander på det job, du længe har drømt om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *