Home » 10 tips til et bedre CV

10 tips til et bedre CV

Når det kommer til at ansøge om et nyt job, kan dit CV være lige billetten for at få dig som indledende foden i døren og sikre et interview – men hvordan kan du sikre dit CV føjes til interviewet bunken stedet kastet lige i beholder?

At sammensætte en vellykket cv er nemt, når du ved hvordan. Det er et tilfælde af at tage alle dine evner og erfaring og skræddersy dem til det job, du søger. Men hvad nu hvis du ikke opfylder de rigtige kriterier? Tja, jeg har sat sammen følgende tips til at hjælpe dig i gang med at skabe en succesfuld CV og sikre din første (eller næste) kunst job.

Få det grundlæggende
Der er ingen rigtige eller forkerte måde at skrive et CV, men der er nogle fælles sektioner, du skal dække. Disse omfatter: personlige og kontaktoplysninger; uddannelse og kvalifikationer; arbejde historie og / eller erfaring; relevante kompetencer til det pågældende job; egne interesser, resultater eller fritidsinteresser; og nogle referencer.

Præsentation er nøglen
En succesfuld CV er altid nøje og klart præsenteret, og udskrives på ren, sprød hvidt papir. Layoutet skal altid være ren og velstruktureret og CV’er bør aldrig sammenkrøllet eller foldet, så brug en A4 konvolut til at sende dine applikationer.

Husk altid CV hotspot – den øverste midterste del af den første side er, hvor recruiter øje naturligt vil falde, så sørg for at inkludere dine vigtigste oplysninger der.

Hold dig til højst to sider af A4
En god CV er klart, koncist og gør hvert punkt nødvendig uden waffling. Du behøver ikke sider og sider af papir – du skal bare holde tingene kort og søde. Et CV er en forsikring til en potentiel arbejdsgiver, er det en chance for at sætte kryds de rigtige bokse. Og hvis alt er tilfreds, er der en bedre chance for en jobsamtale. Også arbejdsgiverne modtager snesevis af CV’er hele tiden, så det er usandsynligt, at de vil læse hver ende til anden. De fleste vil gøre en dom om et CV inden sektioner, så holde sig til højst to sider A4-papir.

Forstå jobbeskrivelsen
De spor er i jobansøgning, så læse detaljerne fra start til slut. Tag noter og skabe punkttegn, fremhæve alt, hvad du kan opfylde og alle bits du ikke kan. Med de områder, hvor du mangler, udfylde de tomme felter ved at tilpasse de færdigheder, du har. For eksempel, hvis det pågældende job kræver en person med salgserfaring, er der intet stoppe dig fra at bruge ethvert butiksmiljø arbejde du har påtaget – selv om det var noget at hjælpe med at betale regningerne gennem universitetet. Det vil vise de færdigheder, du behøver, og vise, hvordan de er overdrages.

Skræddersy CV til rollen
Når du har oprettet, hvad jobbet indebærer, og hvordan du kan matche hvert enkelt krav, oprette et CV specielt til denne rolle. Husk, der er ikke sådan noget som en generisk CV. Hver CV, du sender til en potentiel medarbejder bør være skræddersyet til denne rolle, så vær ikke doven, og håber, at en generel CV vil arbejde, fordi det ikke vil.

Opret en unik CV for hvert job, du ansøge om. Du behøver ikke at omskrive det hele, bare tilpasse detaljerne, så de er relevante.

Optimering af færdigheder
Under den del af dit CV færdigheder glem ikke at nævne vigtige færdigheder, som kan hjælpe dig med at skille sig ud fra mængden. Disse kunne omfatte: kommunikationsevner; computerfærdigheder; teamwork; problemløsning eller endda taler et fremmed sprog. Færdigheder kan komme ud af de mest usandsynlige steder, så virkelig tænke over, hvad du har gjort for at dyrke dine egne evner, selv hvis du tager eksempler fra at være i et lokale sportshold eller deltage i en frivillig gruppe – det er al relevant.

Optimering af interesser
Under interesser, fremhæve de ting, der viser off færdigheder, du har opnået og arbejdsgiverne kigge efter. Beskriv eksempler på stillinger med ansvar, arbejde i et team eller noget, der viser du kan bruge din eget initiativ. For eksempel, hvis du kørte din universitetets avis eller hvis du startede en weekend liga fodboldhold, der blev en succes.

Medtag noget, der viser, hvor forskelligartet, interesserede og dygtige du er. Medtag ikke passive interesser som at se TV, ensomme hobbyer, der kan opfattes som du mangler folk færdigheder. Gør dig selv lyder virkelig interessant.

Optimering af erfaring
Brug selvhævdende og positivt sprog under arbejde historie og erfaring sektioner, såsom “udviklede”, “organiseret” eller “opnået”. Prøv at relatere de færdigheder, du har lært til jobbet rolle du ansøger om. For eksempel: “Arbejdet erfaring involveret arbejde i et team,” eller “Denne position involveret planlægning, organisation og ledelse, som jeg var ansvarlig for et team af mennesker”.

Virkelig få bugt med de værdifulde kompetencer og erfaringer, du har fået fra tidligere arbejdsstillinger, selv om det bare arbejdede i en restaurant – hver lille hjælper herunder referencer
Referencer skal være fra en person, der har ansat dig i fortiden, og kan stå inde for dine evner og erfaring. Hvis du aldrig har arbejdet før du er OK at bruge en lærer eller vejleder som en dommer. Prøv at inkludere to, hvis du kan.

Hold dit CV opdateret
Det er afgørende at gennemgå dit CV regelmæssigt og tilføje nye færdigheder eller erfaring, der mangler. For eksempel, hvis du lige har gjort nogle frivilligt arbejde eller arbejdet på et nyt projekt, sørg for at de er på der – potentielle arbejdsgivere er altid imponeret over kandidater, der går den ekstra mil for at øge deres egne færdigheder og erfaring.

Du kan læse mere om CV her.