Home » 3 tips til et sundere liv på kontorstolen

3 tips til et sundere liv på kontorstolen

Man er blevet advaret om det. Livet på kontorstolen og bag kontorbordet, kan skade kroppen. Alle de timer foran skærmen kan reducere menneskets sportslige kompetencer, og vil med eftertiden gøre mennesket mere og mere afhængige af teknologi og industrialisering. Er arbejdsmennesket på vej ud i en doven retning? Og er der noget man kan gøre? Læs med her.

Kompromiser din tid

Bag kontorbordet eller ej, har industrialiseringen gennem tiderne taget meget af det fysiske arbejde væk fra mennesket, som har gjort, at mange arbejdere ved at sidde ned i op til flere timer om dagen. Dog er der nogle ting man kan gøre, som nogle lunde kan rette op på de timer man sidder ned. Man kan cykle til arbejdet, tage trapperne i stedet for elevatoren og bare generelt, fokusere på sin krop. Selv de små ændringer i hverdagen, kan være med til at gøre en forskel. Det er derfor en god ide at overveje, hvad der er bedst for kroppen og ens kondition.

Mad, drikke og kaffe

Hvis der fx ikke er mulighed for at cykle til arbejdet, eller hvis der er mulighed, men at man fx skal til et konferencelokale København, er der andre ting man kan fokusere på. Som fx at sætte sit fokus på sin næring og indtagning af mad, og se hvad der er sundt for en, og hvad der er mindre sundt for en. På den måde, kan man videreopbygge kroppens behov, samtidigt med at det kan gøre en friskere. Et godt tip er at minde sig selv om de ting, der er gode at indtage, som fx kunne være at drikke massere af vand, og spise forskellige grøntsager og frugter.

Det sociale

For at være sund og have det godt, gælder det ikke kun om kroppen og næringen, men også om hjernen, sindet og om hvordan man har det på sit arbejde. Det er derfor en god ide, hvis man lægger vægt på at udvise positiv energi, som kan være med til at gøre arbejdslivet lidt mere friskere, gladere og sjovere!