Home » 4 tips til det effektive møde

4 tips til det effektive møde

I livet vil de fleste mennesker gerne spilde så lidt tid som muligt, og det gælder også på arbejdspladsen. For at spilde mindst mulig tid og gøre dine møder langt mere effektive, er der her et par super gode tips til at hjælpe dig på vej.

Begræns mødeaktivitet
En måde at spare på tiden er ved at holde færre interne møder I virksomheden. Dette vil dog sige, at man nogle gange bliver nød til at snakke om tingene udenfor mødelokalet, hvilket man så også skal være klar på. Hold møderne til et minimum og overvej nødvendigheden af alle dine kollegaers fremmøde i forhold til mødets indhold og formål, inden du sender en besked ud om mødedeltagelse.

Forbered dig
Er man velforberedt forløber møderne også lettere og dermed hurtigere. Det er lige meget om det er dig der står for mødet, eller om du bare er en deltager, uanset hvad, kan du forberede dig og sørge for at spilde så lidt tid som muligt. Send eventuelt dagsordenen og eventuelle bilag ud i god tid, så folk også mentalt kan forberede sig. Derudover går forberedelsen også ud på at forberede gode konferencelokaler og indgår dette ikke i virksomhedens faciliteter, kan man finde et godt konferencecenter på midti.dk.

Husk god mødeledelse
Føler du ikke selv, at du er god til at kommunikerer og holde mødet indenfor dets rammer, så sørg for at finde en der kan tage denne rolle. Det skal være en person der kan skære igennem og skabe struktur på mødet, så i undgår at spilde tiden med unødvendige drejninger og intern snak.

Opsummeringer hjælper
En god made at runde mødet af på, er ved lige at opsummere de beslutninger eller pointer, der er kommet frem og præciserer hvem der er ansvarlig for de forskellige arbejdsopgaver, så alle er med på, hvad der nu skal ske. Dette er både godt, hvis nu nogen er faldet lidt hen under et måske langtrukkent møde, eller for at undgå at skulle følge op på det hele senere hen.