Home » De gode råd til jobsamtalen

De gode råd til jobsamtalen

Hvis en jobsamtale star for døren, er der flere ting at forberede sig på, hvilket der her er nogle gode råd om, så du får mulighed for at præstere dit bedste og få fingre i det nye drømmejob.

Læs op
Før samtalen kan det være en god ide at læse lidt op på firmaet. PÅ den måde har du lidt baggrundsviden at fyre af under samtalen, for at vise interesse og imponere din fremtidige arbejdsgiver. Der findes også mange bøger om jobsamtaler du kan læse for at forberede dig. Du kan både finde e-bøger og lydbøger til, hvis du nu har meget transporttid, eller billige bøger i butikker eller på nettet om hele processen. Køb bøger her.

Ankomsten
Din jobsamtale starter lige så snart, du træder ind I bygningen og du ved aldrig, om den person, du møder på gangen eller i elevatoren, er med i processen, så sørg for altid at være flink og venlig overfor personalet. Når du møder personen, der skal stå for selve samtalen, skal du selvfølelig forsætte med dette, men derudover er det en god ide at give hånd og introducere dig selv, på trods af at de godt ved hvem du er.

Kropssprog og tale
Det kan være afgørende, at du undgår klassiske kontaktbrølere, der skaber er kedeligt førstehåndsindtryk. Dvs., at u bør undgå det slappe håndtryk, det vigende blik, det manglende smil, det alt for store smil, armene over kors eller kroppen fremme på kanten af stolen samt meget mere. Det er også vigtigt at det du siger faktisk giver mening, så tag en dyb vejrtrækning, tal langsomt og tydeligt og giv dig selv tid til at tænke. Det giver ekstra point at vise interesse og positivitet men husk også at samtalen er din mulighed for at vise hvem du er og hvad du kan, så udnyt også dette.

Afslutning på samtalen
Når samtalen nærmer sig sin ende, sidder mange ofte med spørgsmålet: og hvad så? I nogle situationer kan der gå lang tid inden man får svar, så hvis de ikke allerede har informeret dig, spørg hvornår og hvordan du får svar. For nogle kan det også virke positivt at sige din konklusion af samtalen højt, inden du går, så de kan se din interesse og måske tydeligere se dig i den pågældende rolle.