indretning

En simpel guide til din boligindretning

Ved du ikke så meget om indretning, eller mangler der bare noget til at skabe sammenhæng og hygge? Det er forståeligt, men faktisk ikke så svært at løse. Når man indretter, handler det ikke kun om at være kreativ, hvis det er din udfordring, det handler lige så meget om at følge konkrete principper, der skaber ønskede effekter og den nødvendige sammenhæng. Men uanset om du skal indrette efter en flytning eller fordi tidernes tendenser skifter, så er der her en simpel guide med bl.a. spændende boligindretnings inspiration.

Hvad er boligindretning?

Det kan være ret svært for nybegyndere, at kaste sig over indretningen, især hvis de ikke helt ved hvad det er. Boligindretning handler nemlig ikke bare om udstilling af dine fineste ting og flotteste møbler, men om et hjem, hvor flere mennesker skal bo og fungerer i dagligdagen. Så før man giver i sig i gang med indretningen, er det en god ide at forstå, hvad det egentlig indebærer. Her er der nogle overordnede ting: Rummet, funktionen, stilen, møblerne, farverne, dekorationen og hyggen.

Den uundværlige forberedelse

Når det så stor klart for dig, hvad det egentlig er du giver dig i gang med, kan du begynde forberedelserne. Bestem dig for et farvetema, uden alt for mange farver og tilpas det til den stemning du ønsker at frembringe. Find så inspiration overalt, hvor det er muligt, og lav eventuelt et moodboard, med billeder af dine inspirationskilder. Derefter skal der købes ind, og hertil er det en god ide at have et fast budget inden man går på indkøb. Til sidst skal det hele sættes sammen og husk at det er okay at prøve flere forskellige sammensætninger før det endelige resultat.

Det sidste touch

Når du har fået købt ind og sat det hele op, er der dog mange der oplever følelsen af, at der mangler et eller andet. Det er her du skal være opmærksom på de sidste detaljer, der f.eks. kan udgøres af brugskunst, som skaber en overordnet sammenhæng gennem hele indretningen. Disse sidste detaljer må gerne være lidt større genstande, så det bliver bemærket og ikke bare går under kategorien nips ting. Til sidst er det også vigtigt at afgøre med dig selv om du er tilfreds, for ellers er det gode ved denne proces, at du bare kan forsætte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.