Er du i tvivl, om du har valgt den rigtige karriere?

Din karriere har stor betydning for din trivsel. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for tænke dig grundigt om, om du har valgt den rette. 

Der kan være mange grunde til, hvorfor du er havnet i den karriere, som du er. Allerede i en tidlig alder skal vi lægge os fast på en karrierevej, og det kan derfor slet og ret være, at du i din ungdoms naivitet har fået lagt dig fast på noget, der faktisk ikke var det rigtige for dig alligevel. Det kan også være, at du har valgt ud fra, hvad andre syntes. For eksempel dine forældre, eller det, der blev regnet for smart, da du var ung. 

Lige meget hvorfor du har valgt den karriere, som du har, er det naturligt, at du kan komme til at tvivle på den. Karrieren har nemlig rigtig stor betydning for dit liv, da vi bruger en stor del af vores vågne timer på vores arbejde. Derfor er det også godt, at du stopper op og spørger dig selv, om du er havnet i det rigtige job eller ej. 

Nogle kan finde ud af det på egen hånd ved at tænke over deres prioriteter. Mange har dog brug for at tale om det med en anden. Det kan for eksempel være en coach eller en psykolog. De kender dig ikke på forhånd, og det kan derfor være meget nemmere for dig at åbne op over for dem. 

Gør op med de fastlagte forestillinger, du har

Måske skyldes en stor del af din tvivl i forhold til din karriere, at du ikke kan se, hvad du skal arbejde med i stedet. Du tænker, at hvis der var en karrierevej, der passede bedre til dig, ville det være tydeligt for dig, hvad du så skulle. Så firkantet kan det dog bare ikke stilles op. 

Helt fra du var barn, har du lært at tænke på nogle bestemte måder. Det handler derfor om, at du arbejder med de måder at tænke på, hvis du gerne vil komme frem til et andet resultat end det, som du gør nu. 

Systemisk opstilling kan hjælpe med at ændre dine tankemønstre

En af metoderne til at gøre op med fastlagte måder at tænke på hedder systemisk opstilling. Det er en form for terapi, hvor behandleren hjælper dig med at stille et system op over dit indre. Det kan være i forhold til arbejde, familie eller noget helt tredje. 

Det kan både foregå i grupper, hvor de andre i gruppen hjælper dig med at være de forskellige dele i systemet, men det kan også være alene sammen med behandleren. I det tilfælde vælger I nogle forskellige effekter, der skal repræsentere de forskellige dele i systemet. En af de danske behandlere, der arbejder med systemisk opstilling, er Vibeke Hastrup. Hun holder til i København, men bor du længere væk, kan du få en online coachsession. Når hun coacher dig i forhold til karriere, kan hun for eksempel hjælpe dig i forhold til dit karrierevalg, at skabe mindre stress på arbejdet og få et bedre flow i dit arbejdsliv. Læs mere om det her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.