Home » Er du klar til at tage til jobsamtale?

Er du klar til at tage til jobsamtale?

Er du i gang med at søge nye udfordringer? Når du står overfor en potentiel jobsamtale er det en god idé at være forberedt på lidt af hvert.

De fleste bliver en smule nervøse, når jobsamtalen nærmer sig. Husk på at en jobsamtale er et skridt i den rigtige retning. Bliver du meget nervøs inden jobsamtalen, kan det være en fordel at have forberedt mest muligt inden.

Det giver dig mulighed for at slappe lidt mere af, hvilket giver dig mere overskud til at præstere til jobsamtalen.

Vi giver her gode råd til, hvad du med fordel kan forbered inden jobsamtalen nærmer sig.

Gør det stive puds klar
Det er vigtigt, at man gør et godt førstehåndsindtryk, når du træder ind ad døren og trykker hånden og siger dit navn. Fra det første øjeblik suger HR konsulenten alle de indtryk til sig, du udsender. Det er derfor en god idé, at du overveje din fremtoning i forhold til dit tøjvalg.

Du skal selvfølgelig noget af det pænere tøj i skabet, men du skal samtidig tage højde for, hvilket job det er, du søger. Søger du et tømmerjob kan du godt lade jakkesættet blive hjemme i skabet.

Her er en skjorte og et par pæne jeans helt fint. Skal du derimod søge en stilling i en bank eller som advokat, kan det være en god idé at finde det stiv puds frem.

Det kan være en god idé at finde ud af, hvad du skal have på et par dage før. På den måde kan du både nå at vaske og stryge, hvis det skulle være nødvendigt. Det giver dig også en mindre ting at tænke på, når du står og skal ud af døren til jobsamtalen.

Transport til samtalen
Har du overvejet, hvordan du kommer hen til jobsamtalen? Det kommer slevfølgelig meget an på, hvor langt der er. Er der ikke langt, kan det være fint at gå eller cykle. Er det en længere tur, eller begynder du hurtigt at svede, kan det være du skal lade cyklen stå og overveje et alternativ. Det ville ærgerligt at komme med sveden dryppende fra panden.

Et alternativ er offentlig transport. Her skal man dog være forberedt på uforudsigelige forsinkelser. Tag heller en afgang tidligere for at være sikker på, du ikke kommer for sent. Det giver et rigtig dårligt førstehåndsindtryk, hvis du kommer for sent.

Tager du en bil, kan du lettere styre, hvor lang tid det tager. Man skal selvfølgelig også være forberedt på kødannelser på motorvejen, derfor kør i god tid. Vælger du at tage bilen, er det en god idé at tjekke at bilen er køreklar. Fungerer bremserne? Styrer den, som den skal? Er der olie på bilen? Har du tanket den? Er der noget, der ikke lyder, som det skal, er det bedre at få tjekket den, end at du pludselig ikke kan komme frem til jobsamtalen.