Home » Find et studiejob, der betyder noget

Find et studiejob, der betyder noget

Det er svært at komme gennem mange års skole og studier uden at tjene nogle penge ved siden af, men man har som studerende rigtig meget at se til. Derfor er det en stor fordel, hvis ens studiejob er et, det kan betale sig at have på den ene eller anden måde.

Et job, som er sjovt
Man bør gøre sig selv den tjeneste at finde et studiejob, man synes er sjovt, for det gør det langt lettere at overskue og finde tid til det hele. Hvad, der gør et studiejob sjovt at være i, er noget, du skal finde ud af med dig selv. Det kan for eksempel være, at du vil arbejde i din yndlingsbutik, eller at du ønsker et job, hvor du møder mange mennesker og har mulighed for at være social. Måske er din største prioritering, at det skal være studierelevant, så du kan lære en masse og bruge dine kompetencer. Det kan sagtens være, at du skal prøve flere studiejobs, før du finder et, der er det helt perfekte match til dig.

Studierelevant?
Du bør også overveje, om det er nødvendigt, at jobbet er studierelevant. Et studierelevant job kan være en kæmpestor fordel, når man skal søge videre efter uddannelsen, og det kan endda være, at man er så heldig at blive fastansat efter endt uddannelse. Men det er selvfølgelig ikke et krav at have et job, som er studierelevant, mens man studerer. Et studiejob kan nemlig være mange ting, og måske kan man ikke finde et, der er relevant, eller måske er der noget andet, man hellere vil afprøve, mens man har chancen. Fordelen ved et job, der ikke er studierelevant, er ligeledes, at man får mulighed for at få sine tanker hen på noget andet end studiet. På den anden side er et studierelevant job den perfekte mulighed for at bruge sine faglige kompetencer i praksis. Det vigtigste er derfor blot, at man kan lide at bruge noget af sin meget begrænsede fritid på sit studiejob, og at det giver mening at bruge sin tid på studiejobbet.