Home » Frist arbejdspladsen til en ansættelse

Frist arbejdspladsen til en ansættelse

Gode jobs hænger ikke på træerne, og det kan være en næsten umulig opgave at skaffe sig et nyt arbejde. Men hvad kan du gøre for at skille dig ud fra mængden?

Det er ikke alle, der er lige heldige, når det gælder jobsøgning. Nogen er heldige at skaffe drømmejobbet efter kun få ansøgninger og jobsamtaler. For andre kan jobsøgningen være et rent helvede. Når virksomheder smider et jobopslag afsted, er det store stakke af ansøgninger, der skal gennemgås. Udvælgelsen kan være en hård og koldblodig proces, da der skal findes én person i blandt de mange ansøgere, som skal ansættes.

Det betyder samtidig, at den der bliver ansat skiller sig ud for mængden. Arbejdsgiveren skal først og fremmest kunne huske din ansøgning efter at have læst et hav af andre ansøgninger. Bliver du herefter kaldt til jobsamtale, gælder det igen om at sætte et aftryk, der i sidste ende skaffer dig stillingen frem for de andre, der er kaldt til samtale. Det lyder nemmere, end det er. Men hvad er hemmeligheden egentlig om at skille sig ud fra en stor mængde?

Vær innovativ og tag chancer
Kreativitet er ikke en force, som alle besidder. Men ikke desto mindre, så kræver det kreativitet og en innovativ tankegang, hvis du ønsker at skille dig ud fra mængden. Innovation er ikke altid at opfinde den dybe ske. Kreativitet og innovative idéer bygger ofte på andres gode idéer. En god ansøgning sørger for at sætte et aftryk. Den sikrer, at når arbejdsgiveren skimmer de mange ansøgninger igennem, så er det netop din ansøgning, der skal huskes.

Det kan du sikre på flere måder. Først og fremmest skal du lege med det sproglige. Der er rigtig mange, der tror, at en jobansøgning skal være formel og simpel, men det kan alle finde ud af at brygge sammen. Forestil dig, at du skal sidde og læse 300 jobansøgninger i gennem, hvor én af dem er skrevet med et legende, billedligt og fyndigt sprog, mens de 299 andre er opstillet ens og skrevet med en tør og formel tone. I langt størstedelen af tilfældene ville du finde den ene ansøgning med et interessant sprog mest interessant. Derfor er det vigtigere end du måske først har antaget, at din ansøgning rent sprogligt byder på en spændende og anderledes udførelse.

Når det gælder jobansøgningen, så er det ikke kun sproglig kreativitet, der er vigtig at huske. Din innovative side skal også vise sig frem. Og det gør den ved at tænke i kreative baner, når det kommer til formalia og opstillingen af din skriftlige præsentation. Den klassiske jobansøgning med et billede og noget tekst til bliver hurtigt kedeligt for modtageren. Prøv derfor at leg med måde du opbygger din ansøgning. Det kan for eksempel være noget så simpelt som at indsætte ikoner i stedet for ”e-mail”, ”telefonnummer” osv.

Gør et indtryk ved jobsamtalen
Skiller du dig tilpas ud ved jobansøgningen, så skaffer du dig selv en gylden mulighed for at erobre jobstillingen, som du så gerne vil have. Det gør du ved at blive kaldt til jobsamtale. Men udskillelsen er ikke slut endnu. Det gælder stadig om at adskille sig fra de andre ansøgere. Derfor skal du give et godt førstegangsindstryk, når du tager til samtalen. Her gælder det først og fremmest om at være klædt ordentligt på. Selvom det ikke bør gøre en forskel, så er ens udseende og udvendige præsentation det første som der bliver lagt mærke til.

Tøv ikke med at lån penge til det helt rigtige outfit. Det er dog heller ikke altid, at det er det dyreste og pæneste kluns, der skal påtages til en jobsamtale. Det kommer naturligvis an på situationen og stillingen, som du har søgt. Dernæst er det altafgørende, at du møder op velforberedt. Sæt dig ind i virksomhedens visioner og fortid, inden du træder ind ad døren. Gør dig nogle tanker om, hvorfor stillingen er egnet godt til dig, og efterforsk også gerne i, hvordan du føler, at du kan bidrage til virksomhedens udvikling enten socialt eller fagligt.

For at vinde jobræset, skal du altså skille dig ud både når du sender jobansøgningen, og når du tager til en eventuel jobsamtale. Vær innovativ, kreativ og ikke mindst engageret.

Kassekreditten.dk er en del af Finans247 Aps, der ejes af serieiværksætteren Casper Ravn-Sørensen.