Home » Gode tips til din næste jobsamtale

Gode tips til din næste jobsamtale

Research og forberedelse er det vigtigste. Du skal sætte dig ind i virksomhedens værdier, historie og vision. En arbejdsgiver bryder sig omme om jobsamtaler, hvor ansøgeren ikke har forberedt sig til jobsamtalen og ikke har kendskab til virksomheden udover jobopslaget. Det vil derfor styrke din samlede præstation, hvis du går ind på deres hjemmeside og googler virksomheden, så du kan læse om deres seneste regnskaber eller måske seneste storkunde.

Forbered dig på spørgsmålene
Man kan ikke komme udenom de samme spørgsmål, når man skal til en almindelig jobsamtale. En stor del af følgende spørgsmål vil typisk blive stillet, så det vil være en god idé, at skrive dine svar ned på et stykke papir og øve dig på dem.

Hvorfor skal vi ansætte dig?
Hvad finder du interessant ved jobbet?
Hvorfor vil du arbejds for os?
Hvad er din styrke?
Hvilke svagheder har du?
Hvad vil du i fremtiden?
Hvilket arbejde er du mest stolt af?
Hvordan vil du bidrage i et team?
Hvad forventer du af din kommende chef?
Selvom du måske kan svare på disse spørgsmål i mens du læser de, vil vi anbefale dig at skrive dem ned og svare spørgsmålene skriftlig og efterfølgende øve dig på dem.

Referencer
Hvis du ikke har tilføjet dine referencer i din jobansøgning bør du gøre opmærksom på disse under jobsamtalen. Din måske kommende chef elsker referencer og værdsætter anbefalinger fra andre i Jeres branche.