Home » Jeg er blevet fyret, hvad gør jeg?

Jeg er blevet fyret, hvad gør jeg?

Det er aldrig sjovt at blive opsagt. Det er skuffende, at der ikke længere er brug for ens arbejdskraft, irriterende at man står uden job og indkomst, og stressende at man nu skal i gang med jobsøgning, hvilket kan være en helt umulig opgave. Der er meget at se til, når man er blevet fyret og skal i gang med jobsøgningen, og det er bedst at starte med det samme, så man ikke skal gå uden job i alt for lang tid.

Opdater og forbedr dit CV
Noget af det vigtigste, man skal have styr på, når man er blevet ledig og skal til at søge job, er ens CV. Få eventuelt hjælp af en professionel så du er sikker på, at dit CV bliver helt perfekt. Det kan du låne penge til hos lån.dk, hvis økonomien presser rigtig meget på, imens du er ledig. Det er en rigtig god idé at få hjælp til at skrive et godt CV af en, der har fuldstændig styr på det. Et CV er vigtigt for, at du kan få det rette job, og det er noget af det, som arbejdsgiveren kigger først på, så det er vigtigt, at det sidder lige i skabet. Opdater det med alle dine tidligere stillinger, din uddannelse, dine faglige kompetencer og dine personlige kompetencer. Vær ærlig og beskriv kort men præcist hvem du er som person, og hvad en arbejdsgiver kan forvente af dig.

Søg jobs
Når man er arbejdsløs, skal man naturligvis søge en masse jobs. Kig på nettet, send uopfordrede ansøgninger, henvend dig direkte til firmaer og spørg venner og bekendte om de kender nogen, der kender nogen. Alle kneb gælder. Søg omkring fire-fem jobs om ugen, og husk at du skal registrere det.

Vær åben overfor nye muligheder
Måske har du en drøm om at få et helt bestemt job eller blive på den type arbejdsplads, du havde, før du blev fyret, men når du står uden job, og det er vigtigt, at du finder et job så hurtigt som muligt, er du nødt til at være åben overfor nye muligheder. Søg alle jobs hvor du passer til beskrivelsen, også selvom det er noget, der ikke passer fuldstændigt til dine forventninger. Måske kan det alligevel ende med at blive et job, du bliver helt vild med, selvom det ligger langt fra noget, du havde forestillet dig, at du ville ende i. Når man hurtigt skal finde et job, nytter det heller ikke noget at være kræsen. Jobsøgning er i forvejen en svær opgave, så det er bare med at slå til hver eneste gang, der kommer en mulighed.

Se fyringen som et positivt vendepunkt
En fyring kan uden tvivl være kilden til en hel del stress både for dig selv og for dine nærmeste, men engang imellem hjælper det at tage et skridt tilbage og se på det med positive øjne. Når du har fået en fyreseddel stukket i hånden, kan du med det samme være næsten helt sikker på, at du nu har nogle måneder foran dig, hvor du ikke har så meget at tage dig til (udover at søge nye jobs selvfølgelig). Udnyt din nye frihed til at bruge mere tid sammen med familien, start på en ny uddannelse eller tag det kursus, du altid har haft i tankerne. Find et deltidsarbejde ved siden af jobsøgningerne, så du har en indkomst men stadig en masse fritid.

Husk at tænke over hvad det værste, der kan ske, når du er blevet fyret, er. Du vil skulle leve med færre penge, men så bliver det ofte heller ikke værre end det. Specielt ikke hvis du har en opsparing, og så vil du blive ved med at få løn i nogle måneder efter fyringen. Se det som en mulighed for at få slappet lidt af i nogle måneder, så du er klar til at starte på en frisk, når du endelig har fået dig et nyt job.