Home » Sådan bliver du mere frisk på jobbet

Sådan bliver du mere frisk på jobbet

At være på jobbet er noget, som mange mennesker er rigtig mange timer hver uge. For de flestes vedkommende er arbejdet det sted, hvor de i gennemsnit bruger flest timer hele deres liv. Netop af den grund er det rigtig vigtigt, at man sørger for, at man er glad for sit job. Går man rundt og er ked af det, stresset eller bekymret vil man opleve mange timers ubehag. Dette ubehag vil man ofte tage med hjem til sin familie og det vil gøre, at man ikke er helt til stede. Idet man begynder at føle en form for utilfredshed eller utilstrækkelighed eller stress på sit arbejde skal man derfor gøre noget. Man kan starte med at tage en snak med en tillidsmand eller lignende. Derefter kan det være, at man finder på nogle forskellige ting man kan gøre. Læs dette indlæg og find ud af, at der er visse ting du kan gøre for at blive mere frisk og dermed mere glad på jobbet.

Få godt med søvn og kom ind i en rutine
En af de vigtigste ting man skal sørge for når man skal være frisk på arbejde er at få søvn nok. Der er visse personer i visse livssituationer for hvem dette ikke er muligt. Har man for eksempel små børn er det klart, at man ikke i så høj grad kan sove meget. Ofte vil man nemlig blive vækket af sine børn og det gør, at ens søvn ikke bliver lige så god. Hvis man har alle forudsætninger for en god nats søvn er situationen dog en anden. For hvis man ikke har små børn, hunde eller lignende der vækker en kan man godt sove gode. Her er det vigtigt, at man går tidligt i seng. Mange siger, at de er B-mennesker, men det er dog noget man kan vænne sig fra. Og det er vigtigt, at man vænner sig helt fra dette når man er en del af dagens arbejdsmarked.

Her gælder det nemlig om at være omstillingsparat og det bliver man blandt andet hvis man er frisk i hovedet. Gå i seng omkring klokken 22 og så kan du være sikker på, at du får en god nats søvn. Du vil vågne frisk og veludhvilet og det vil gøre, at du straks vil kunne udføre mere på dit arbejde og generelt være mere effektiv. Og når det kommer til effektivitet er det vigtigt. Du skal nemlig udføre så meget som muligt på kortest tid.

Stå op på samme tid hver dag inden arbejde
Udover, at det er en god ide at gå i seng hver aften på samme tid er det også en god ide at stå op på samme tid. Skal du for eksempel møde klokken 9 kan du vælge at stå op klokken 7. Selvom dit arbejde er tæt på kan det være en god ide at stå op i god tid. På den måde kan du nemlig få en god morgen hvor du kan nå at gøre dig klar til dagen og dens mange strabadser. På den måde vil du opleve, at du kan nå at tænke lidt inden du tager afsted og det er meget sundt da dit hoved på den måde er mere klart.

Det er forskelligt hvor mange timer folk skal have for at have en god hverdag. Nogle mennesker kan næsten ikke stå oprejst uden deres 9 timers søvn, mens andre sagtens kan undvære nogle timer og er tilfredse med seks timer. Uanset hvad bør man lytte til sin krop og give kroppen de timers søvn den har brug for. Det vil gøre, at man bliver gladere på jobbet. Derudover vil det også gøre, at ens immunforsvar er bedre og man vil uden tvivl opleve, at man bliver mindre syg end hvis man ikke får nok søvn.

Dyrk meget motion
En anden god ting du kan gøre for at holde dig frisk og gøre dig mere skarp på arbejdet er at dyrke motion. Der er ikke det, som motion ikke er godt for så derfor bør du konstant bevæge dig. En ting du kan gøre er for eksempel at svømme. Svømning er skånsomt for kroppen og gør dig mere frisk på arbejdet. Især hvis du dyrker motion om morgenen oplever du, at du er mere frisk. At starte dagen ud med en god svømmetur er for alle en god ide. Der er nogle, som ikke er så gode til teknikken bag svømning, især crawl. Det skal man ikke være ked af da det er noget, som man kan lære.

Man kan nemlig starte på et svømmehold, hvor man kan lære alle disse teknikker. Det er nemt og det behøver ikke at tage så lang tid. Er man et voksent menneske, der er vant til at bevæge sig behøver man ikke mere end et par timers træning med en svømmetræner før man har godt styr på teknikken. Så kan man selv svømme og her behøver det ikke at være så lang tid. Når man vælger at svømme kan man komme langt med blot en halv time hver morgen. Hvis man svømmer en halv time hver morgen vil man finde ud af, hvor godt for kroppen det er. Man vil kunne gå mere let og man vil kunne trække vejret dybere ned i lungerne.

Vær hele tiden på udkig efter et godt job
Mange mennesker begår den fejl, at de tror, at de er gift til deres job. Der er mange, der tror, at så snart de har fundet et job så kan de ikke stoppe fra jobbet igen. De føler, at de gør meget for jobbet og ikke kan tillade sig at lede efter andre jobs. Det skal man dog helt glemt. Uanset hvad er man nemlig altid i sin gode ret til at lede efter et nyt job. Finder man et job, der i højere grad lever op til de forventninger og ønsker man har til et job kan man lige så godt tage dette job.

At finde et nyt job med en bedre løn kan gøre, at man kan bruge dette som argument for sin arbejdsplads. Man kan sige til dem, at man kan få højere løn et andet sted og det kan være, at det ender med, at ens nuværende job derfor giver lønforhøjelse.