Home » Sådan skriver du det perfekte CV

Sådan skriver du det perfekte CV

Det kan være en næsten umulig opgave at skaffe sig et nyt job. Der er dog heldigvis en masse, man kan gøre for at optimere sine chancer for at få drømmejobbet – en af disse ting er at sikre sig, at ens CV er helt perfekt. CV’et er noget af det første, som din potentielt fremtidige arbejdsgiver kigger på, før du bliver kaldt til samtale. Det er på disse få siders skrift, at du skal beskrive din uddannelse og dine kompetencer, så arbejdsgiveren kan få en idé om, om du muligvis kan være relevant for den ledige stilling. Det er derfor vigtigt, at CV’et er velskrevet og let overskueligt, så du ikke bliver sorteret fra på grund af nogle småting, som du faktisk godt kunne have undgået.

Lav en oversigt over uddannelser, kompetencer og erfaringer
Noget af det vigtigste at have med i sit CV er selvfølgelig alt den erhvervserfaring, man har. Det vil sige, at du skal nævne hvilke jobs og stillinger, du tidligere har haft. Beskriv også den ungdomsuddannelse og eventuelt videregående uddannelse, du har, og husk at nævne relevante kurser. Sørg også for at lave en list over hvilke personlige og faglige kompetencer, du besidder, så arbejdsgiveren kan få en idé om, hvem du er som person.

Nævn kun det relevante
Når man skriver et CV, er det vigtigt at gøre det så kort men så præcist som muligt. Derfor skal man kun nævne de mest relevante ting. Match altså dit CV med den stilling, du søger, så du er sikker på, at dit CV indeholder alt det, som arbejdsgiveren kommer til at kigge efter. Det er især, når det kommer til kompetencer, at dette gælder, for som udgangspunkt skal man altid nævne alt erhvervserfaring og alle uddannelser lige meget hvad for en stilling, man søger.

Beskriv dine tidligere jobs
Det er ofte ikke nok blot at nævne hvilke jobs og stillinger, du tidligere har haft. Et godt plus er at tilføje en kort beskrivelse af, hvad hvert enkelt tidligere job gik ud på, samt nævne hvilke kompetencer og erfaringer du har fået ud af hver enkelt stilling.

Vær ærlig
Ærlighed er selvfølgelig altid vigtigt, og det gælder også når det kommer til skrivning af CV og søgning af jobs. Du skal kunne stå inde for alt, hvad du skriver i dit CV og være forberedt på at blive spurgt ind til det, hvis du skulle være så heldig at komme videre til en jobsamtale. Gør også arbejdsgiveren en tjeneste ved at være ærlig i dit CV, så han/hun ikke spilder tid på at overveje at ansætte dig blot for at finde ud af, at du faktisk ikke kan stå inde for de oplysninger, du har givet om dig selv.

Hav styr på sprog og grammatik
I ethvert skriftligt stykke arbejde er det selvfølgelig vigtigt, at sproget og grammatikken er på plads. Du kan næsten være helt sikker på, at dit CV dårligt bliver læst igennem, hvis der er mange stavefejl og grammatiske fejl. Søger du en stilling, hvor du skal sende en ansøgning og dermed dit CV på et andet sprog, er det især vigtigt, at du tjekker, at grammatikken og sprogbruget er i orden.

Læs korrektur
Når du har skrevet dit CV, skal du tjekke for stavefejl og fejl i tegnsætningen. Det giver ikke et særlig godt billede af dig, hvis din ansøgning er proppet med fejl. Læs ansøgningen og CV’et igennem en masse gange før du sender det afsted, og ret alle de fejl du finder. Få eventuelt en anden til at kigge det igennem for dig, for at få nogle andre øjne på det.

Få professionel hjælp til din jobsøgning
Det er langt fra alle, der har let ved at søge nyt arbejde, skrive ansøgninger og tage til jobsamtaler. Der er heldigvis masser af hjælp at hente, og der findes mange måder at få hjælp på. En idé kan være at betale en professionel, så du kan få den hjælp, du har brug for.