Home » Styrk dit CV – det gode CV

Styrk dit CV – det gode CV

En udbredt misforståelse er, at CV’et er et bilag til ansøgningen og først kommer i anden række. Det er dog ikke helt rigtigt. CV’et bliver ofte læst før selve ansøgningen, fordi HR sidder ofte med flere hundrede ansøgninger og skiller hurtigt kandidaterne fra i forhold til deres CV. Vi har lavet en kort liste, som du bør være opmærksom på, når du udformer dit CV. Derudover bør du læse vores guide med gode tips til din næste jobsamtale.

Genbrug ikke dit CV
CV’et er ofte et par år gammelt, fordi man stadig sidder i den samme position. Det er dog ikke den mest optimale situation, da man bør målrette sit CV til den givne stilling. Du bør derfor tænke over om alle dine tidligere jobs, har relevans for det job du søger. Hvis ikke, så undlad at tilføje det til dit CV. Du kan altid fortælle om dine tidligere jobs, hvis du sidder inde til jobsamtalen og din måske kommende chef udspørger dig vedrørende dine huller på dit CV.

Hvis du alligevel tilføjer dine gamle jobs, er det vigtigt du tilføjer en kort beskrivelse af jobfunktionen, da personen som læser dit CV måske ikke kender til jobbet og derfor ikke kender til de kompetencer du har fået fra jobbet.

Undgå at være kreativ
Du bør undlade at være alt for kreativ med dit CV. I sær mange studerende tænker de kan tiltrække sig lidt opmærksom ved at pynte sit CV med en masse farver eller andet lir. Det kan i bedste fald være at du får lov at blive i bunken. Fokus skal ligge på at perfektionere sit CV, undgå stavfejl og andre bommerter samt beskrive sine tidligere stillinger.