Home » Tips til at planlægge en god firmafest

Tips til at planlægge en god firmafest

For de fleste firmaer er det på et eller andet tidspunkt om året tid til en firmafest. Firmafester er en afslappet måde at lære dine kolleger at kende på, og de er derfor ofte rigtig fede at være med til. Desuden gør dét at sammenblande arbejdet med noget festligt også utroligt meget for sammenholdet hos en virksomhed. Kolleger oplever hinanden på helt anderledes måder, når man fester og har det sjovt sammen, frem for når man blot bruger otte timer om dagen på et kontor. Men hvordan planlægger man egentlig en god firmafest, som vil blive husket af de ansatte? Det er der samlet nogle tips til herunder.

Start planlægningen i god tid
På trods af, at det måske godt kan virke unødvendigt at begynde at planlægge en firmafest lang tid i forvejen, hvilket vil sige helt op til et halvt eller helt år i forvejen, er det en rigtig god idé at være i god tid. Der er intet værre end at stresse igennem planlægningen af en stor fest, for så er det ofte ikke helt perfekt eller planlagt præcist, som man gerne vil have det. Nogle ting, der skal være en del af festen, skal man booke eller planlægge i god tid, det kan for eksempel være band, DJ eller anden performance eller underholdning, og ikke mindst leje af lokale.

Har du brug for et selskabslokale til firmafesten skal det bookes i rigtig god tid, så man er sikker på, at det er ledigt på den pågældende dato. Især fordi mange firmaer holder firmafester på de samme tidspunkter af året – jul og sommer – er det vigtigt, at man er ude i god tid.

Vælg et tema
Én måde at inddrage medarbejderne på til en firmafest er ved at vælge et tema. Temaet kan være alt fra Hawaii eller Beach Party til 80’er fest. Temaet kan blandt andet blive afspejlet i mad og drikke, dekorationer, møbler, aktiviteter og dress code. Med et godt tema, som er gennemført og tydeligt igennem hele festen, er det helt sikkert, at de deltagende medarbejdere vil kunne huske festen på en positiv måde i lang tid fremover. Det er dog blot vigtigt at tage højde for, hvilken type mennesker størstedelen af ens medarbejdere er. Der er nemlig stor forskel på om medarbejderne er i 20’erne eller i 50’erne.

Sæt gang i festen allerede med invitationen
En rigtig sjov måde at ligge op til fest på er med en god invitation. Hvis invitationen er godt lavet og gennemført, føler de inviterede allerede fra starten af, at de er velkomne, og vil samtidig dukke op til festen i godt humør og fulde af forventninger til, hvad der kommer til at ske. Hvis gæsterne er motiverede og klar, når de dukker op, vil festen helt klart blive endnu federe. Har festen et tema, kan man også udnytte sig af invitationen og introducere temaet på en sjov måde. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan finde på.

Aktiviteter i løbet af aftenen
Meningen med en firmafest er som sagt at skabe mere fællesskab på arbejdspladsen. Mennesker kommer tættere sammen, når de oplever hinanden i andre situationer end hverdagssituationer. Til en firmafest bliver der ofte serveret god mad, og man sidder i flere timer og spiser og snakker med dem omkring én, som måske er nogen, man kender, eller nogen man ikke har snakket med før. Lige meget hvad lærer man hinanden bedre at kende under en god og lang middag, men der er ingen bedre måde at ryste kolleger sammen på, end at lave nogle sjove aktiviteter sammen.

En samtale kan hurtigt blive løs snak, men med aktiviteter tvinger man sig selv ud af sin komfort zone, og lærer både nye sider af sig selv og andre. Festens tema er afgørende for hvilke slags aktiviteter, man kan finde på, men som udgangspunkt er det en rigtig god idé at lave noget, hvor der indgår samarbejde. De fleste ved nemlig, at samarbejdsøvelser, hvad end det er til et teambuilding arrangement eller til firmafesten, bringer mennesker rigtig tæt sammen.