Home » Tips til jobsamtalen

Tips til jobsamtalen

Til jobsamtalen har man kun én chance til at vise, hvem man er og hvad man er i stand til. Her skal man sælge sig selv, og sørge for at give det bedste førstehåndsindtryk som man overhoved kan. Dette førstehåndindtryk er jo det, man bliver bedømt på, og det er derfor vigtigt at levere alt det man kan. Derfor er der her nogle tips til jobsamtalen.

Tøj
Hvis man nu starter udefra, er det en god ide at have sit outfit og sit udseende på plads. Her kan man eksempelvis have nogle fede dame eller herresko på, som passer resten af ens tøj. Herresko fx kan man jo altid finde i alle centre, da der er sko til mænd overalt. Derfor er det en god ide at bruge tid på dette, så man kan give det bedste førstehåndsindtryk. Ens udseende viser nemlig hvor meget overskud man har og hvor meget man vil jobbet, da man også ofte kan associere motivation med hvor meget man magter at gøre ud af sig selv. Så hvis man derfor ligner en der har gjort noget ud af sig selv, kan der så regnes ud at man stod op, blev motiveret og gjorde sig selv klar til jobsamtalen. Så selvom man måske ikke regner med det, kan ens tøj og udseende have en kæmpe indflydelse på den samlede vurdering af en, selvom det ikke lige er den største ting at gøre inden jobsamtalen.

Vær forberedt
Et andet tip man kan gøre inden jobsamtalen, er at forberede sig. Ved at forberede sig, gør man sig selv mentalt klar til jobsamtalen, og man kan også her booste sin selvsikkerhed. Det er vigtigt da man til jobsamtalen, som sagt skal sælge sig selv, og sælge det med at man er vigtigt i den virksomhed, man søger ind i. For at chefen skal gide at ansætte en, er det altså en god ide at være så forberedt som overhoved muligt, og det man kan gøre, er at overveje hvilke spørgsmål man kan blive stillet, og hvordan man bedst muligt kan svare på dem. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis man nu har noget baggrundsviden omkring det sted, man søger ind på.

Hav styr på dit CV og din ansøgning
En anden ret væsentlig ting at have styr på, inden jobsamtalen, er selve ens CV og ansøgning. Hvis man nu bare har sendt gamle ansøgninger af sted, er det ikke så smart hvis der står noget, som man ikke kan bakke op omkring, eller noget man måske helt har glemt har stået der. Derfor er det en god ide lige at tjekke ens CV og ansøgning inden, så man ved at man 100% kan støtte op omkring det der står. Derfra kan man også igen forberede til de spørgsmål man måske vil få, da man ved hvad der kan blive spurgt ind til.

Stil spørgsmål
Et sidste kort tip, er at man til selve jobsamtalen, selv kan stille spørgsmål omkring jobbet og arbejdspladsen. Vis interesse for firmaet og spørg indtil, hvad de forventer af en, da man på denne måde også viser engagement.