Home » De bedste måder at sikre sin virksomhed på

De bedste måder at sikre sin virksomhed på

Mange af os har været i en situation, hvor vi ville ønske, at vi havde gjort mere ud af sikkerhed på forhånd, men hvor det på det tidspunkt allerede er for sent, fordi skaden allerede er sket. Det er en noget irriterende situation at finde sig selv i som privat person, men som virksomhed er det mindst ligeså kritisk, hvis ikke endnu værre, at blive udsat for tyveri.

Sikkerhed er nødvendigt

Vi har næsten allesammen været vidner til, at en pårørende har været udsat for tyveri eller det, der ligner, og mens vi får ondt af dem, men er glade for, at det ikke er os selv, overvejer vi heller ikke altid, at det altså også kan gå ud over os en dag.

Især for en virksomhed der oftest ligger inde med mange informationer om både ansatte og virksomheden i sig selv samt vigtige dokumenter og data, er det essentielt at have sikkerhedsforanstaltninger, der forhindrer uheld i at ske. Dette gælder altså både fysiske såvel som tekniske/online sikkerhedsforanstaltninger.

Videoovervågning og alarmer

Videoovervågning til erhverv er rigtig vigtigt, da det både virker som et skræmmemiddel, og derfor kan skræmme potentielle ubudne gæster væk og dermed forhindre indbrud og tyveri, og på samme tid er det også en rigtig god kilde at have ved hånden, hvis ulykken nu skulle være ude, og der er brug for bevismateriale for at få fat i gerningsmanden.

Mens videoovervågning er virkelig brugbart og vigtigt, er alarmer mindst lige så vigtige. De kan ligesom overvågning virke rigtig godt som skræmmemiddel, og kan dermed forhindre indbrud.

Forhindring af IT-kriminalitet

Mens fysiske sikkerhedsforanstaltninger i form af alarmsystemer og videoovervågning er vigtigt, er forebyggelse af mere IT relateret kriminalitet også essentielt, når det kommer til virksomheders sikkerhed.

Virksomheder tager hver dag lidt mere afstand til de ”gammeldags” måder at gøre tingene på, og bliver mere og mere afhængige af computere og internettet. Desværre er der en masse risici ved at have alting liggende på en computer, da disse forholdsvis let kan blive hacket.

Virksomheder kan med fordel investere i antivirusprogrammer til alle ansatte, så der er mindre fare for at de oplysninger og den data, der ligger på medarbejdernes computere, bliver misbrugt af uvedkommende. Så snart en computer har fået en virus, eller er blevet hacket, kan det være næsten umuligt at slippe af med det igen, før flere og flere virusser begynder at hobe sig op på computeren.

At have den rette software, såsom antivirus, firewall og ”intrusion prevention”, installeret på computeren kan altså gøre en kæmpe forskel, når det kommer til sikkerhed for virksomheder. Småting såsom at forsikre at alle medarbejdere anvender kryptering, og har stærke passwords, kan også gøre en rigtig stor forskel.