Home » Tøjet til din jobsamtale kan være afgørende

Tøjet til din jobsamtale kan være afgørende

Når du søger et nyt job er det vigtigt at bade din ansøgning og dit CV er så perfekt som muligt, for det er dem der skal skaffe dig vejen til jobsamtalen. Det er dog surt hvis rejsen slutter der, så sørg for at være forberedt til samtalen. Det er der her nogle tips til.

Det første indtryk
Når du ankommer til en samtale, er det vigtigt at arbejdsgiveren skal kunne se dig i jobbet og fornemme, at du vil passe ind. Derfor er det en god ide at lave research omkring firmaet. Tænk over hvem det er du skal møde og hvilket miljø de arbejder i og hvad der er karakteristisk for dem, så du kan prøve at efterleve dette til samtalen.

Dresscoden
Undersøg arbejdspladsens dresscode, ved at kigge på hjemmesiden eller holde udkig efter dem, der arbejder der og se hvordan de klæder sig. For kvinder er det ofte vigtigt at hverken overdelen eller underdelen ikke er for nedringet eller for kort. For mænd er det ofte en god ide at tænke klassisk og holde sig til f.eks. ensfarvet tøj der både er rent og uden for mange folder. Nogle gange kan man også være nødsaget til at købe nyt tøj til begivenheden, men det behøver ikke koste en formue. Kig på hjemmesider som mr.dk, hvor du bl.a. kan finde herretøj fra Matinique, som er meget præsentabelt. En god ide er også at vælge tøj uden statements og logoer, da de kan sende falske signaler og måske støde folk.

De generelle råd
Uanset dit køn, er der også nogle generelle råd, der altid er gode at huske. F.eks. skal mobilen altid være lydløs, så samtalen ikke forstyrres og får dig til at virke uprofessionel. Tyggegummi og andre småting er også en dårlig ide, men det skader ikke lige inden samtalen, for dårlig ånde er også et stort minus til en sådan samtale. Til sidst er det også vigtigt at slappe af og ære dig selv gennem samtalen, så din fremtidige arbejdsgiver kan få et reelt billede af, hvem du egentlig er.