Home » Sider til jobsøgning i Danmark

Sider til jobsøgning i Danmark

Der er rigtigt mange sider til jobsøgning i Danmark. Det er godt for både arbejdssøgende og arbejdsgivere. Men det kan være svært at navigere i jobsøgningssiderne og at kende forskel.

Her kan du læse nærmere om et udvalg af sider til jobsøgning i Danmark og deres specifikke fordele. Nogle af siderne er normale databaser med overblik over de jobs, der er indsendt hertil. Andre fungerer som metasøgemaskiner og linker videre til andre sider til jobsøgning i Danmark.

På disse sider er der ofte flere jobs, til gengæld kan de være fjernet fra den oprindelige side, når du finder frem til jobbet.

Den største
På jobindex.dk kan du findes tusindvis af jobopslag hver eneste dag. Og der er op imod 80.000 CV’er i sidens database. Det er uden tvivl Danmarks største jobsøgnings side. Der er rige muligheder for både at søge jobs og lede efter kommende ansatte op jobindex.dk

Den ældste
Danmarks ældste side til jobsøgning er Ofir.dk. Det er en helt regulær standard hjemmeside til jobsøgning, hvor arbejdssøgende søger virksomheder og vice versa. Ofir.dk har eksisteret siden 1996 og er derfor kendt af mange virksomheder.

Den fra staten
På job-i-staten.dk kan du finde alle ledige stillinger i staten. Da mange danskere er ansat i staten, er det værd at kigge herind, når du søger job. Danmark har en stor offentlig sektor, og her er alle jobs i staten altså samlet på ét sted.

Jobcentrenes tilbud
Jobnet.dk er de danske jobcentres officielle side til jobsøgning. Siden er lavet af Arbejdsmarkedsstyrelsen i samarbejde med Kommunernes Landsforening. Her er tilbud til arbejdsgivere og arbejdssøgende i hele Danmark. Mange arbejdssøgende bruger dagligt jobnet.dk, hvor du både kan finde jobs, fleksjob og trainee programmer.

Den akademiske
Hvis du er akademiker, skal du måske lede på Jobbank.dk, der er Akademikernes Jobbank. Alle stillinger på siden er forbeholdt højtuddannede, og du kan derfor med lethed lave en meget specifik søgning. Er du ikke akademiker, er den til gengæld ikke meget bevendt. På jobbank.dk kan du lave en jobagent og modtage mails, når der er nye jobs, som matcher din profil.

Den europæiske
Stepstone.dk er den mest populære side til jobsøgning i Europa. Siden findes i 9 forskellige lande. Udover at fungere som en almindelig jobsøgningsguide er Stepstone også et rekrutteringssite. Det betyder, at mange firmaer aktivt opsøger arbejdssøgende, der har uploadet deres CV på siden.

Den karrieremindede
Top1000 henvender sig udelukkende til personer, der søger arbejde i Danmarks største virksomheder. Danmarks 1000 største virksomheder er tilknyttet denne side til jobsøgning, og du kan få et stort overblik over ledige jobs.

Den unge
Hvis du søger ungdomsjob, er ungarbejde.dk nok det rette sted for dig. Her kan du finde arbejde, uanset om du er over eller under 18 år. Her er både fuldtidsstillinger og jobs, du kan passe ved siden af skolen. Du kan også søge arbejde i udlandet på denne side.

Den studerende
Er du studerende, er studiejob-danmark.dk det sted, du skal finde dit job. Her kan du finde et arbejde, der kan supplere SU’en. Uanset hvilken uddannelse du er under, er der sandsynligvis et job, der passer dig på studiejob-danmark.dk

Når du skal skrive din jobansøgning
Når du skal ansøge om den stilling/job som du har fundet er det vigtigt at skrive en velformuleret og motiveret jobansøgning. Du skal betragte din jobansøgning som forskellen på om arbejdsgiveren vælger dig, eller din konkurrent, til samtale – med andre ord, du skal sælge dig selv som person og samtidigt dine kvalifikationer.

Succeskriteriet for en god jobansøgning er både indholdet og opstillingen – det vil sige både det det skrevne og den måde du pakker det ind på. Derfor vil vi anbefale, at du allierer dig med enten dig fagforening, som kan hjælpe dig med at udfærdige din jobansøgning, og samtidigt sørger for at opstille selve jobansøgning i et professionelt skriveprogram som Microsoft Office.

Hvis du mangler hjælp og inspiration til din jobansøgning, så kan du via Djøf.dk se en grundig guide til formålet.