Home » Træt af at være jobsøgende?

Træt af at være jobsøgende?

Det kan være en langsommelig proces, når man er imellem jobs. Først og fremmest må du danne dig et overblik over hvad problemet kan være, siden du i første omgang klikkede ind på denne guide. Har du svært ved at forfatte en god ansøgning? Eller måske har du svært ved at gå til jobsamtale. I denne lille guide har vi givet en række gode råd til, hvordan du forfatter den gode ansøgning, dernæst hvordan du søger og til sidst hvordan du kommer igennem jobsamtalen.

Ansøgningen
Når du skriver ansøgninger er det først og fremmest vigtig, at du søger for at skabe en unik profil. En måde at gøre dette på er f.eks. ved at være kreativ. Du skal i din ansøgning også direkte pointere, hvorfor det er netop dig der skal have jobbet og ikke din konkurrent. Det er også vigtigt at du lever op til virksomheden etik og principper. Dem kan du ofte finde på virksomheden hjemmeside. Det nemlig vigtigt at du får sat lighedstegn mellem dig og virksomheden.

Hvor søger du?
Det er oftest meget lettere at finde job igennem sit netværk, end hvis du gør det helt alene. Udbyg derfor dit netværk. Du må ikke være kræsen, udvid derfor din søgeradios så meget som muligt. Hvis du ikke har bil, kan du starte med at privatleasing en bil eller benytte dig af flexleasing. Du er dog vigtigt du husker, hvilket billede du sender, skal du til jobsamtale i en lederstilling er det f.eks. en god ide at benytte sig af Audi leasing, for at du på den måde udtrykker succes i dit tidligere arbejdsliv.

Jobsamtalen
Det vigtigste hvad angår jobsamtalen, er selve forberedelsen. Det er vigtigt at du tilegner dig viden om virksomheden inden du ankommer. På denne måde kan du både komme til at lige og lyde som en allerede ansat. Man plejer at sige, at et menneske der har styr på sit ydre, også har styr på sit indre. Gør dig derfor umage med din påklædning og giv et godt førstehåndsindtryk.