Home » Firmafester styrker sammenholdet på arbejdspladsen

Firmafester styrker sammenholdet på arbejdspladsen

Det sociale miljø på en arbejdsplads er noget af det vigtigste at sætte fokus på, da det styrker arbejdsglæden for alle medarbejdere, hvis man har det godt med hinanden. Arrangementer hvis funktion er at styrke sammenholdet mellem medarbejderne, herunder for eksempel udflugter, julefrokoster og andre firmafester, har en signifikant betydning for, hvordan medarbejdere på en arbejdsplads trives med hinanden. Hvis medarbejdere ikke kan samarbejde, og ikke har det godt sammen socialt, vil motivationen blive formindsket en hel del for hver dag, der går.

Samvær mellem kolleger uden for arbejdstiden
Man står op om morgenen, gør sig klar til at tage på arbejde, tager afsked med sin familie, sætter sig ud i bilen, eller hopper på cyklen, og triller afsted mod arbejdspladsen. Det sekund vækkeuret ringer på en mandag morgen, er ofte det sekund på hele ugen, de fleste ser mindst frem til. Man ved, at der nu er fem lange arbejdsdage igen, før man kan sove længe, og lave hvad man har lyst til, og motivationen er ofte helt i bund.

Ingen medarbejder har lyst til at møde på arbejde i dårligt humør, og ingen medarbejder har lyst til at møde på arbejde og se alle sine kolleger i dårligt humør, og chefen har heller ikke lyst til at møde velvidende om, at hans medarbejdere egentlig ikke gider at være til stede.

At øge glæden på en arbejdsplads er vigtigt for alle, medarbejdere såvel som chef, og at planlægge og afholde sociale arrangementer en gang i mellem, er en rigtig fin og brugbar metode at tage fat i, hvis man vil forsøge at styrke glæden og sammenholdet på arbejdspladsen.

Når man ses med kolleger uden for arbejdstiden, skaber det et helt specielt bånd. Det er helt naturligt at se mere frem til at tage på arbejde, når vækkeuret ringer mandag morgen, hvis man i weekenden har haft gode oplevelser med sine kolleger, som ikke har noget med jobbet at gøre. Man ved, at der vil blive snakket om oplevelserne til frokost, og man vil måske grine af noget, der skete til arrangementet. Den dag vil man gå hjem med et smil på læben, da man føler, at noget af presset er blevet lettet, fordi man har haft det sjovt i løbet af dagen.

Hver dag burde være sådan på en arbejdsplads; ikke kun fordi det gør medarbejdere mere engagerede, og giver dem større lyst til at komme på arbejde, men også fordi man automatisk vil blive mere produktiv, hvis man befinder sig i et godt socialt miljø. Det er lettere at koncentrere sig om en opgave, hvis man har det godt, da dette vil lette en stor del af det pres, der let kan forekomme, hvis man har meget at tage sig til, eller har en deadline at nå.

De sociale arrangementer, som en arbejdsplads med fordele kan planlægge, kan være alt fra simple ugentlige fredagsbarer eller mere komplicerede såsom firmafester hvert halve år.

Firmafester
At få medarbejdere til at deltage i firmafester er en super god måde at styrke sammenholdet på arbejdspladsen. Når kolleger kender hinanden godt, forstår de også hinanden langt bedre, hvilket styrker samarbejdet, og når samarbejdet fungerer, som det skal, vil det skabe flere og bedre resultater for et firma.

Mange bliver trætte, fordi de arbejder så meget, og hvis man ikke sørger for at få en pause, hvor man kan tale med andre enten om arbejdet eller noget helt andet, ender man med at blive udmattet og ude af stand til at udføre sine arbejdsopgaver, som de skal.

Firmafester giver også medarbejdere en chance for at tage en pause fra arbejdet og få det lagt til side i nogle timer, og det gør det langt mere overskueligt at komme tilbage på arbejde mandag morgen, hvis man i løbet af weekenden ikke har tænkt alt for meget over alt, hvad man skal nå, når man kommer tilbage.

Firmafester kan dog være noget komplicerede at planlægge, især hvis det ikke er noget, man er vant til, og kun har begrænset erfaring med. Selvfølgelig kommer det an på firmaets størrelse, men ofte vil disse fester blive noget større end dem, man er vant til at holde i hjemmet, og der vil være langt mere at tage stilling til. Det kan muligvis være en rigtig god idé at hyre nogen til at planlægge for én, men lige meget hvad er der alligevel nogle ting, der skal tages stilling til.

Hvad for en slags mad skal der serveres og hvor mange retter? Det skal også overvejes hvilke slags drikkevarer og drinks der skal købes ind til, og her kan man endda købe isterninger til jeres næste firmafest, hvilket der også bliver brug for.

Der er rigtig mange forskellige måde at holde firmafest på, og hvis det er om sommeren, er en udendørsfest eller en havefest altid en stor succes, især hvis vejret er helt i top – klik her for at læse mere om havefester. I vintermånederne er julefrokoster altid et stort hit, og disse kan afholdes på lige så mange forskellige måder, så der er ingen undskyldning for ikke at gå i tænkeboks allerede!

Det er vigtigt at tænke over den bedst mulige måde at holde en fest på, da alle virksomheder og medarbejdere er forskellige, der skal derfor tænkes grundigt over, hvordan medarbejderne hos et firma højst sandsynligt ville foretrække, at en firmafest bliver holdt, og hvad der kommer til at gøre, at de vil nyde festen mest muligt.

Sammenhold mellem medarbejdere giver arbejdsglæde og at ses med kolleger uden for arbejdstiden opbygger et bedre socialt miljø på arbejdspladsen, og selvom at skabe den perfekte fest kan være virkelig svært, er det altså super vigtigt at arbejde på at styrke glæden ved at gå på arbejde, da det vil gøre alting langt mere fornøjeligt for alle, hvis der er god stemning på arbejdspladsen.