Home » IT-sikkerheden i din virksomhed skal være I top

IT-sikkerheden i din virksomhed skal være I top

Uanset hvilken virksomhed du arbejder for, kan det være afgørende for både dens økonomi, troværdighed og overlevelsesmuligheder, at der er fokus på IT-sikkerheden. Når dette er i fokus undgår man nemlig ubehagelige overraskelser i form af f.eks. at IT-kriminelle stjæler følsomme oplysninger, som kunne være kundedata, netbank oplysninger, personaleoplysninger og andre forretningshemmeligheder. Hertil er der her nogle gode råd og lidt praktisk vejledning til, hvordan man som virksomhed sørger for at have sin IT-sikkerhed i top.

Husk opdateringerne
Sårbarheder i styresystemet, er hvad de kriminelle ofte udnytter, så sørg for at styresystemet og andre programmer bliver opdateret, så sårbarhederne fjernes og lukker de kriminelle ude. Hvis dette virker besværligt, kan man også slå automatisk opdatering til eller undersøge for opdateringer hos producenten. En anden måde at minimerer besværet ved dette, er ved at minimerer antallet af programmer, der skal opdateres. Dette kan gøres ved kun at installere de programmer, der er behov for og jævnligt slette ubrugte programmer.

Installer en sikkerhedspakke
Et råd til de fleste virksomheder, er at installerer en sikkerhedspakke på de anvendte pc’er. Tjek online hvad den skal indeholde og vurder efter omkostningerne, hvad virksomheden har råd til. Det er dog en god ide, at have en firewall og et antivirusprogram, der kan forhindre de kriminelle i at komme i kontakt med udstyret eller efterlade skadelige koder i systemet. Dette er dog også noget der skal opdateres så ofte som muligt, hvilket kræver en del tid. For at undgå al dette besvær, kan man som virksomhed også søge hjælp hos eksperter som Hostnordic, der sørger for bl.a. sikker serverhosting for jeres virksomhed, så i ikke skal bekymrer jer helt så meget om det. Læs mere på https://www.hostnordic.dk/.

Udvis sikker adfærd
Selvom der er mange andre gode råd til at opnå en høj IT-sikkerhed på, er det også vigtigt selv at udvise sikker adfærd på internettet. Virksomheden skal forholde sig kritisk til de hjemmesider, der besøges, de programmer, der downloades og installeres, samt de mails der modtages. Husk små ting som, f.eks. at hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det det sandsynligvis også.