Home » Svært ved at finde et job? Få mere succes ved jobsamtalerne

Svært ved at finde et job? Få mere succes ved jobsamtalerne

Du har højst sandsynligt selv stået i situationen, hvor du står og skal til en jobsamtale. Du er nervøs for, hvordan det kommer til at gå, hvilke spørgsmål der stilles og om du overhovedet er egnet til opgaven. Artiklen herunder ligger fokus på gode råd, hvorpå du vil forøge DINE chancer til din kommende samtale.

En stor del af jobsamtalen omhandler præsentationen af dig selv. Det er vigtigt, at du udstråler en god energi, da dette hurtigt afspejler hvem du er. Det er ekstremt vigtigt at give et godt førstehåndsindtryk til din eventuel kommende arbejdsgiver, da der oftest er konkurrence om jobbet, hvorfor du vil forsøge at skille dig ud. En måde at gøre dette på er blandt andet ved at være klædt præsentabelt. Afhængig af hvilken branche der er tale om, kan det være fornuftigt at trække i et par ordentlige jeans samt en skjorte:

For mig er det vigtigt, at personen jeg holder jobsamtale med kommer præsentabel klædt. Dernæst skal personen være udadvendt og vise, at han virkelig brænder for jobbet, udtaler Michael fra 5gear Køreskole.

Yderligere er det en god ide at have undersøgt, hvad virksomhedens kerneværdier er baseret på. Det viser stort overskud, hvis man har en hvis form for baggrundsviden om virksomhedens anliggende, og på den måde kan reflektere over det ved en eventuel jobsamtale. Lars fra udlejningsvirksomheden Telt til fest har udtalt følgende:

For os er det vigtigt, at personen der kommer til samtale ved en smule om, hvad vi går og foretager os til dagligt. Ofte ønsker vi at se, at personen udviser et stort engagement, og ikke bare er her for at tjene penge. Det er et kæmpe plus såfremt, at personen har kendskab til hvilke service vi udbyder, og selv kommer med initiativrige ideer.